Події
29 вересня 2015
Російського письменника Шендеровича затримали в аеропорту "Жуляни"
Прикордонники протримали письменника близько 40 хвилин.
news-image

В аеропорту "Жуляни" (Київ) сьогодні, 29 вересня, співробітники Державної прикордонної служби України затримали російського письменника-сатирика, теле - і радіоведучого Віктора Шендеровича. Про це повідомила  організатор концерту журналіста Ольга Стельмашевська на своїй сторінці в Facebook, передає «Єдність» із посиланням на РБК.

Так, вона зазначила, що Віктора Шендеровича прикордонники протримали близько 40 хвилин, "вимагаючи міфічний папір на вид на проживання".

Відзначимо, сьогодні в Києві заплановано літературний вечір з Віктором Шендеровичем "Ні слова про Путіна".

Віктор Шендерович - російський письменник-сатирик і журналіст, відомий своєю роботою над серією гумористичних передач "Ляльки". Цей проект приніс авторові премію "Золотий Остап" і ТЕФІ в номінації "Подія року". Після приходу до влади Володимира Путіна, у творчості сатирика починає з'являтися помітний опозиційний крен. За однією з найпоширеніших версій особиста неприязнь між Шендеровичем і Путіним виникла після того, як Президент Росії був представлений в програмі "Ляльки" у вигляді потворного карлика. Після цього програма надовго зникла з ефіру, а згодом стала виходити лише ночами. В даний час Шендерович продовжує працювати в якості письменника і радіоведучого. Крім того, відомий російський сатирик веде свою колонку в суспільно-політичному журналі The New Times.

Нагадаємо, Мінкульт створив "білий список" діячів культури, які підтримали Україну, в який, зокрема, входить і Віктор Шендерович.