Світ
29 вересня 2015
Мішель Обама допоможе 62 мільйонам дівчаток отримати освіту (відео)
Перша леді США запустила кампанію # 62MillionGirls.
news-image

Цієї суботи в нью-йоркському Центральному парку пройшов фестиваль Global Citizen Festival, передає «Єдність».

Фестиваль був присвячений 17 цілям сталого розвитку, поставленим ООН. Мети ООН відносяться до самих різних галузей - від припинення світового голоду до надання всім жителям землі доступу до чистої води. Однак, особливу увагу було приділено питанням бідності, зміни світового клімату і прав жінок і дівчаток.

Серед знаменитостей, які виступали на фестивалі (Coldplay, Ед Ширан, Pearl Jam) також була Бейонсе: вона виконала кілька своїх пісень з феміністським сенсом, а також включила в свій виступ цитати нігерійської письменниці Чімаманда Нґозі Адічі, письменниці та поетеси Майї Енджелоу та бійця MMA Ронди Рауза.

Після виступу Бейонсе на сцену вийшла Мішель Обама, щоб розповісти про свою нову кампанії #62MillionGirls, спрямованої на те, щоб допомогти 62 мільйонам дівчаток з різних країн світу, які не ходять до школи, здобути освіту. Мішель Обама попросила всіх підтримати кампанію, розмістивши в соціальних мережах селфі та в підписі до нього розповісти, чому вони навчилися в школі, додавши хештег #62MillionGirls.