Шоу-біз та культура
29 вересня 2015
Одеса прийматиме літературний фестиваль
Його відвідають письменники з 14 країн світу.
news-image

З 1 по 4 жовтня Одеса гостинно прийматиме 1-й Міжнародний літературний фестиваль, повідомляє «Єдність». Письменники з України, Росії, Румунії, Болгарії, Грузії, Туреччини, Німеччини, Швейцарії, Норвегії, Франції, Канади, США, Мексики та Індії відвідають творчий захід.
Автори  представлять на суд глядачів свої твори, читатимуть їх українською та мовою оригіналом. Українським синхронним перекладом обіцяють забезпечити навіть дискусійні теми. Проходитиме фестиваль у Літературному музеї та Одеському обласному театрі ляльок. Організаторами виступають німецькі літературознавці Ульріх Шрайбер і Ханс Рупрехт, які вже більше 15-ти років успішно проводять літературні фестивалі в Німеччині.

Протягом 4-х днів одесити матимуть можливість познайомитися з творами відомих письменників з України та інших країн, зустрітися з Андрієм Курковим, Еліотом Вайнбергер, Юрієм Андруховичем, Самуелем Шимоном, Віктором Єрофєєвим, Лукасом Берфуса і багатьма іншими яскравими представниками сучасної літератури.

"Де б ми не були - в Оперному театрі, в ляльковому театрі або Літературному музеї, та й просто, проходячи вулицями міста, ми бачили що є інтерес. І це тільки підстьобувало наше бажання проводити такий захід в Одесі. Такий культурний імперіалізм. І це відчувається в повітрі", - розповідає Ульріх Шрайбер, організатор Міжнародного літературного фестивалю в Одесі.

У організаторів немає сумніву, що Одеса гостинно прийме прихильників літератури, й такі фестивалі на морському узбережжі стануть традиційними.