Світ
30 вересня 2015
На Марсі знайшли кістяк динозавра (ФОТО+ВІДЕО)
Фахівці, які вивчають фотографії з поверхні Марса, виявили серед скель скам'янілі останки динозавра.
news-image

Як повідомляє «Єдність», дослідники марсіанських пустель ґрунтуючись на фотознімках наданих науково-дослідною станцією Curiosity, повідомили про чергове відкриття - в скелях Червоної планети лежить добре збережений кістяк доісторичної марсіанської рептилії.

Фото були зроблені в районі кратера Гейл, названого на честь Уолтера Фредеріка Гейла, астронома-любителя, що спостерігав Марс в кінці XIX століття і описав на ньому канали.

На YouTube-каналі "Paranormal Crucible" було розміщено відео, на якому пояснюють, що на кадрах зображені саме скам'янілі останки доісторичного монстра.

При найближчому розгляді виразно видно великий череп з очницею і довгий вигнутий хребет, - відзначили фахівці. - Ми можемо припускати, що цей артефакт - залишки давно померлої марсіанської істоти. За допомогою комп'ютерної програми відновили більш чітке зображення скелета марсіанського монстра. «Абсолютно ясно, що це дійсно скам'янілі останки доісторичного марсіанського істоти", - прокоментував автор опублікованого відео.

Дослідники припустили, що скам'янілі останки належать "родичу" земної рептилії - комодському варанові, який здатний вижити навіть в найсуворіших умовах на нашій планеті.

Журналісти видання припустили, що NASA навряд чи зацікавить дане "відкриття". Подібні скелети доісторичних скам'янілостей на Червоній ної планеті - не рідкість, проте довести їх приналежність до живих істот нікому так і не вдалося.

У NASA пояснюють, що це - оптичні ілюзії. 

Читайте також: NASA відкрила реєстрацію всіх бажаючих отримати посадочний талон на Марс