Резонанс
30 вересня 2015
Росія підтвердила, що завдала точкові авіаудари по ІДІЛу в Сирії
Міністерство оборони РФ повідомляє, що російська авіація завдає точкові удари по "Ісламській державі" у Сирії.
news-image

Про це повідомляє російська агенція Meduza, передає «Єдність».

Раніше джерела іноземних агентств повідомили про авіаудари в районі міста Хомс, яке перебуває під контролем урядових військ і де діють опозиційні сили. Терористи з ІДІЛ розташовані досить далеко звідти, хоча й контролюють частину території однойменної провінції.

Президент Росії Володимир Путін заявив на нараді із членами уряду, що заборонену в РФ терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІД/ІДІЛ) уже давно оголосила Росію своїм ворогом, повідомляє ТАСС.

За словами Путіна, на стороні терористів борються тисячі вихідців із різних країн – і "якщо вони досягнуть успіху в Сирії, вони неминуче повернуться у свої країни, прийдуть і в Росію".

Не секрет, що так звана "Ісламська держава" давно вже оголосила Росію своїм ворогом, - сказав російський президент.
Єдино вірний шлях боротьби з міжнародним тероризмом, – а в Сирії й на території сусідніх із нею країн безчинствують саме банди міжнародних терористів – це діяти на випередження, боротися й знищувати бойовиків і терористів на вже захоплених ними територіях, не чекати, коли вони прийдуть у наш дім, - заявив Путін.

Він зазначив, що боротьбу з тероризмом потрібно вести у відповідності з міжнародним правом, тобто згідно з резолюцією ООН або на прохання офіційного уряду, наголосив він. 

Ні того, ні іншого в наших партнерів при діях у Сирії немає, - заявив президент РФ.

Нагадаємо,за даними американських джерел, Росія вже розпочала авіаудари по позиціям ісламістів у Сирії.

Читайте також: Росія вимагає від США вивезти всі літаки з Сирії