Суспільство
30 вересня 2015
У Казахстані обіцяють виправити у підручниках географії "російський Крим"
Міністерство освіти і науки Казахстану зобов'язало видавництво "Мектеп" внести коригування в підручники географії "з російським Кримом".
news-image

Про це повідомляє Tengrinews.kz з посиланням на прес-службу відомства, передає «Єдність».

Комітет з контролю у сфері освіти і науки міністерства провів засідання Республіканської комісії з підручниками у зв'язку з нотою протесту з боку України.

Згідно з повідомленням, комісія прийшла до висновку, що в підручниках був викладений фактологічний матеріал без оціночних суджень, однак не були використані всі факти, зокрема, не висвітлена в повній мірі офіційна позиція Казахстану, а також позиція світової спільноти.

За підсумками обговорення було прийнято рішення зобов'язати видавництво внести коригування в підручники з урахуванням висловлених зауважень.

Також науково-практичному центру "Підручник" доручили посилити роботу з експертизи підручників, у тому числі у політологічній її частини, а Комітету з контролю у сфері освіти і науки – винести догану керівництву цього центру.

Як відомо, раніше посольство України звернулося з нотою протесту до казахстанського МЗС у зв'язку з вказанням у цих підручниках Криму частиною Росії.

Читайте також: Казахстан зняв заборону на молочні продукти з України