Суспільство
30 вересня 2015
Слідство у справі Бочковського продовжили до 26 листопада, йому оголошено нову підозру - адвокат
Адвокат зазначив, що епізод обвинувачення з компаніями-нерезидентами, схема яких була продемонстрована міністром МВС Арсеном Аваковим, і на підставі якої Бочковский був затриманий, із чинної підозри виключений.
news-image

Слідство у кримінальному провадженні проти колишнього керівника Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського продовжено до 26 листопада, йому оголошено нову підозру. Про це повідомив адвокат, Ігор Федоренко, передає «Єдність» із посиланням на УНІАН.

Захисник Бочковського відзначив, що, незважаючи на вже 6-місячний термін розслідування, який мав закінчитись 26 вересня, слідство продовжено ще на 2 місяці - до 26 листопада 2015 року.

Самому Бочковському оголошено нову підозру.

Слідству знадобилось півроку, щоб упевнитись в безпідставності обвинувачень Бочковського у розкраданні державних коштів. Сподіваємось, що наступних двох місяців вистачить для зняття всіх інших необгрунтованих обвинувачень. Така тяганина є грубим порушенням права на справедливий суд, передбачений європейською конвенцією, тому ми будемо звертатись до найвищих інстанцій, - наголосив Федоренко.

Адвокат звернув увагу, що епізод обвинувачення з компаніями-нерезидентами, схема яких була продемонстрована міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим в прямому ефірі і на підставі якої Бочковский був затриманий на засіданні Кабінету міністрів України, із чинної підозри виключений.

Водночас, PR-координатор адвокатського об’єднання  АО Aver Lex Анастасія Сич уточнила, що мова йде про "компанії, які знаходяться не на території України, що нібито через них гроші надходили на банківські картки. Зараз в новій підозрі взагалі цього моменту немає. Тобто, у них не було доказів про існування таких компаній, про переказ коштів через ці компанії, тому в підозрі, яка була оголошена на днях, цього моменту взагалі немає".

Читайте також: Досудове розслідування щодо екс-керівників ДСНС завершиться до жовтня 2015 року (відео)