Резонанс
30 вересня 2015
За Швайку вніс заставу однопартієць-мільйонер
Заставу вніс екс-депутат Верховної Ради Олександр Мирний.
news-image

Екс-депутат Верховної Ради Олександр Мирний вніс заставу 1,2 мільйона гривень за екс-міністра аграрної політики Ігоря Швайку. Про це повідомляє прес-центр політсили ВО "Свобода" у Facebook.

Ми не кидаємо своїх у біді. Зараз Олександр Мирний несе заставу за Ігоря Швайку, якого хочуть кинути за ґрати. На жаль, цього не може бути зроблено щодо інших затриманих побратимів – судді відібрали в них можливість бути на волі в обмін на заставу. Але ми будемо боротися за те, аби звільнити хлопців. Пам’ятайте: їм важлива підтримка кожного з нас! - написала прес-секретар ВО "Свобода" Лариса Лавринчук.

Нагадаємо, сьогодні Київський апеляційний суд постановив взяти під варту екс-міністра аграрної політики, "свободівця" Ігоря Швайку до 4 листопада. Він також встановив заставу у розмірі 1,218 млн грн і дав Швайці 5 днів, щоб її зібрати.

Як відомо, Ігору Швайці оголошено підозру за статтею "участь у масових заворушеннях, якщо вони спричинили загибель людей" за події під Верховною Радою 31 серпня. Крім того підозри оголошено "свободівцям" Юрію Сиротюку та Едуарду Леонову.

Читайте також: Суд зобов'язав взяти Швайку під варту