Резонанс
30 вересня 2015
У МВС прокоментували дії екс-міністра Швайки у сутичках під стінами Верховної Ради
Стосовно Ігоря Швайки слідчі розглядають епізод, коли він вирвав щит в одного з нацгвардійців.
news-image

Тим часом слідчі МВС розглядають дії колишнього міністра агрополітики Ігоря Швайки у подіях 31 серпня під стінами Верховної Ради як участь у масових заворушеннях. Суд затримав його за апеляцією прокуратури. Про це сьогодні, 30 вересня, повідомив директор Департаменту комунікації МВС Артем Шевченко, передає  «Єдність».

Він зазначив, що суд за поданням прокуратури змінив Ігорю Швайці міру запобіжного заходу на утримання під вартою як одному з підозрюваних в участі у масових заворушеннях під стінами Верховної Ради 31 серпня.

Тоді, як відомо, загинуло четверо бійців Національної гвардії, близько 150 осіб отримали поранення різного ступеню тяжкості. Дії учасників тих подій були кваліфіковані за ч. 2 ст. 294 (Масові заворушення) Кримінального кодексу України.

За словами Артема Шевченка, МВС активно розслідує цей злочин. Стосовно Ігоря Швайки слідчі розглядають епізод, коли він вирвав щит в одного з нацгвардійців. Подібні дії могли спричинити отримання правоохоронцем тілесних ушкоджень, оскільки він залишився без належного захисту.

Він додав, що слідчі розглядають масові заворушення під Верховною Радою в якості  прикриття для вчинення у подальшому терористичного акту. Він був скоєний вже після початку масових заворушень.

Проводяться слідчі дії, проводяться допити. МВС робитиме все, щоб встановити істину у цій справі, – підкреслив Артем Шевченко.
Читайте також: За Швайку вніс заставу однопартієць-мільйонер