Суспільство
1 жовтня 2015
Перший президент Криму оприлюднив документи про кримінальне минуле Аксьонова (фото)
Юрій Мєшков припускає, що Сергій Аксьонов - "Гоблін" працював на правоохоронні органи у якості агента.
news-image

Екс-президент Криму Юрій Мєшков виклав в Мережі документи, які підтверджують, що нинішній кримський прем'єр Сергій Аксьонов у 1990-і роки був причетний до низки тяжких злочинів, передає  «Єдність».

Є всі підстави вважати, що тільки співпраця з міліцейським генералом Геннадієм Москалем допомогла Аксьонову уникнути долі більшості своїх колег по "ремеслу". Днями співробітники колишнього 6-го відділу кримського главку МВС (відділ по боротьбі з організованою злочинністю - ред.) передали мені документи, які я зараз розміщую на своїй сторінці ... Вони проливають світло на те, чим раніше займався нинішній глава республіки Крим Сергій Аксьонов. Уважно вивчив дане досьє ... Послужний список "Гобліна", як фігуранта оперативних зведень, вражає - замовні вбивства , вимагання, участь в ОПГ і т.д., - написав Мєшков у себе в" Фейсбуці ".

Як зазначив Юрій Мєшков, за словами керівника найстарішої російської організації Криму Анатолія Лося, «під час першого пришестя генерала МВС Геннадія Москаля на півострів, під час перебування його начальником кримського главку МВС у 1997-2000 роках, Аксьонов почав з ним тісно «співпрацювати» в якості агента».

Дійсно, очолюючи кримську міліцію Москаль, який є фахівцем екстра-класу по боротьбі з організованою злочинністю, зробив тотальну зачистку півострова від бандформувань та їхніх ватажків. Маючи такий яскравий «послужний список», Аксьонов міг залишитися недоторканним тільки в одному-єдиному випадку - співпраці в якості агента. Поділяю думку патріарха російського руху Криму Анатолія Миколайовича Лося про те, що співпраця Аксьонова і Москаля продовжується досі. І у Геннадія Геннадійовича напевно є більш велике досьє на «Гобліна», - написав Мєшков.

Юрій Мєшков виклав на сторінці фотокопії документів.