Події
1 жовтня 2015
З 1 жовтня водії мають їздити з увімкненими фарами навіть вдень
За порушення цього правила - штраф до 510 гривень.
news-image

З 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах за межами населених пунктів обов’язково повинні бути увімкнені ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар, передає «Єдність».

Нагадуємо, що це правило діє згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2013 року №111 «Про внесення змін до Правил дорожнього руху».

Рухаючись з увімкненим світлом вдень, автомобілі, мотоцикли отримують додаткове позначення в умовах недостатньої видимості в осінньо-зимовий період, що зменшує ризик дорожньо-транспортних пригод.

Також водіям варто пам’ятати, що згідно з ч. 2 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за «Порушення водіями транспортних засобів правил користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку, використання цих приладів та їх переобладнання з порушенням вимог відповідних стандартів» передбачено штраф у розмірі від 425 до 510 гривень.