Події
2 жовтня 2015
Українські студенти-кримчани облили кавою "чиновника" окупованого Криму
країнські студенти-кримчани, які приїхали навчатися до Варшави, облили кавою "віце-прем'єра" російського окупаційного уряду Криму Дмитра Полонського.
news-image

Посол України в Польщі Андрій Дещиця повідомив, що інцидент стався 1 жовтня в кулуарах конференції ОБСЄ, передає «Єдність» з посиланням на Крим.Реалії.

Полонського облили кавою, щоб перешкодити виступити в рамках сесії. Сам чиновник звинуватив у цьому Дещицю, назвавши подію "спецоперацією". У свою чергу український дипломат заявив, що це акт протесту студентів проти окупації Криму, пов'язаний зі спробами Полонського представлятися владою півострова.

У цілому, це результат тієї спецоперації, яку Кремль розпочав у лютому 2014 року, прийнявши рішення спочатку про окупацію, а потім про анексію Криму, і це вже наслідки цієї окупації, коли люди не сприймають цю владу, ненавидять цю владу і будуть робити все, щоб повернути Крим Україні, - сказав Дещиця.

Народний депутат, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко зазначив, що Дещиця "по секрету" сказав йому, що не тільки організував облиття гарячою кавою, але і змусив Полонського заспівати в туалеті нецензурну пісню харківських футбольних ультрас про президента Росії "Путін - х*ло". Раніше слова з цієї пісні публічно повторив і сам Дещиця.

Нагадаємо, що Полонський бере участь в нараді ОБСЄ з розгляду виконання зобов'язань, присвяченій людському виміру, яка проходить у Варшаві. За його словами, він представляє організацію "Російська громада Криму" як член президії.

Посольство України в Польщі назвало приїзд до Варшави Полонського провокацією Кремля і порушенням норм міжнародного права. Глава МЗС Польщі Гжегож Схетина повідомив, що кримський "міністр" проник до Варшави шляхом махінацій з прізвищем.

Читайте також: У Криму назвали «дурістю» ідею провести повторний референдум