Світ
4 жовтня 2015
Посольство США пропонує українцям відкривати диверсифікаційні візи
Візова лотерея розповсюджується на 2017 рік.
news-image

До 3 листопада 2015 року посольство США прийматиме заявки на участь у диверсифікаційній візовій лотереї. За умови перемоги українські громадяни можуть отримати візу на 2017 рік, передає «Єдність».

Прийняття анкет було розпочато 1 жовтня за програмою Diversity Viza, що розрахована на громадян держав, які традиційно мають низький рівень імміграції до Сполучених Штатів. 

"Загалом у світі на рік видається 55 тисяч диверсифікаційних віз, близько 1200-1500 з них у минулі роки отримували українці", - повідомив генеральний консул США Вільям Бистрянські.

Подавати безкоштовну заявку на отримання візи слід на сайті Держдепартаменту США. Обов'язкова умова - це закінчена середня освіта та принаймні два роки трудового стажу. У посольстві наголошують, що заявка на участь є безкоштовною, тому треба бути уважним і не потрапити у тенета шахраїв, які пропонують ці ж послуги за гроші. Оплачується віза вже у момент виграшу та її остаточного оформлення.

«Ви маєте право подати лише одну заявку. Якщо раптом з’являється дві або більше заявок – тоді ви дискваліфіковані, не можете продовжувати", - зазначив додав генеральний консул США.

Результати візової лотереї стануть відомі у травні наступного року. Сама ж  віза відкриватиметься на півроку у 2017 році.