Війна
4 жовтня 2015
Першими з лінії розмежування будуть відведені танки
Триває підготовка до відведення зброї.
news-image

Безпосереднє відведення зброї калібром менш як 100 мм з лінії розмежування розпочнеться 5 жовтня, зараз наразі тривають підготовчі роботи, повідомляє «Єдність».  Речник АТО у Луганській області Руслан Ткачук наголосив, що підрозділи Збройних сил України мають 14 діб на виконання усіх необхідних робіт та власне на саме відведення.

"Першими відійдуть танки. Для них уже визначено маршрути та полігони зосередження, які відповідають міжнародним домовленостям", — зазначив Ткачук.

Однак Ткачук підкреслює, що вогневої активності українська зброя не втрачає. І у разі необхідності, а саме порушення перемир'я, буде повернута на місця попередньої дислокації. Вдосконалюється система оповіщення, оновлюється визначення секторів стрільби, адже українські військові мають намір відступати, але не втрачати пильності.

Нагадаємо, 3 жовтня Збройні сили України почали відведення озброєння калібром менш як 100 мм з лінії зіткнення сторін у Донбасі. Про це заявив Президент України Петро Порошенко за підсумками зустрічі лідерів глав країн "нормандської четвірки» в Парижі.