Суспільство
4 жовтня 2015
На Майдані зібралося Віче пам'яті
Люди згадують репера Ларсона та трагічно загиблого бійця АТО Артема Приходько.
news-image

4 жовтня на Майдані незалежності знову зібралося Віче. Кілька сотен людей вийшли на головну площу країни, щоб згадати трагічно загиблих репера Ларсона та бійця АТО Артема Приходько, повідомляє «Єдність».

Об'єднали українці своїми спогадами на Майдані цих двох чоловіків не просто так. Обидва загинули при різних, але однаково трагічних обставинах. Обидва поховані на минуломі тижні. Сергія Ларькіна збила автомобілем лікар елітної клініки й покинула на місці злочину помирати. Він декілька днів боровся за життя, але все марно. Бійця 12-го окремого мотопіхотного батальйону Артема Приходько, який щойно отримав дембель, було вночі вбито біля одного з кафе м. Києва. Жодного зі злочинців, які стали винуватцями смерті молодих хлопців, поки не знайдено і не покарано.

"Завдяки діям близьких Ларсона та громадськості справу, нарешті, перекваліфікували з "порушення ПДД, які спричинили ДТП з нанесенням тілесних ушкоджень середньої тяжкості" на " порушення ПДР, які спричинили за собою ДТП з летальним результатом ". Однак, перекваліфікація справи відбулася вже після смерті Сергія, а обтяжливі обставини, на кшталт "ненадання першої допомоги" досі не внесені в справу. Сергій був світлою й чуйною людиною. Ми не маємо права закривати очі на затягування слідства і дії, а, точніше, бездіяльність, слідчих", - розповідає друг Ларсона, відома волонтер Тетяна Грубенюк (Руденька).


За інформацією, винуватиця трагедії Ірина Скляренко є помічником одного з народних депутатів, після смерті репера переховується у Варшаві.

Рідні та друзі Артема Приходько теж обурені тим фактом, що вбивці бійця АТО досі не знайдені. Чоловіка було вбито в ніч з 26 на 27 вересня в одному з кафе Святошинського району, де він разом із друзями святкував свій дембель. Група п'яних молодиків почала чіплятися до солдатів, провокуючи бійку словами, що це не терористи, а саме вони винні у війні на Донбасі. Потім почали погрожувати бійцям зброєю. Згодом, вже на вулиці, навмисно наїхали на Артема Приходько машиною, в результаті чого ветеран АТО загинув на місці.