Політика
5 жовтня 2015
Сьогодні у Європарламенті говоритимуть про зниження енергозалежності від Росії
Політики спробують відмовити європейських лідерів від ідеї будівництва «Північного потоку», що узалежнює Європу від Москви.
news-image

Міграційна криза та розбудова газопроводу «Північний потік» («Nord Stream») – це головні теми сьогоднішньої пленарної сесії Європейського Парламенту у Страсбурзі, передає  «Єдність» із посиланням на Радіо Польща.

Під час обговорень із промовами виступатимуть, зокрема, канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Франсуа Олланд, які дискутуватимуть на тему стану справ Європейського Союзу.

Під час засідання щодо міграційної кризи євродепутати аналізуватимуть вже попередньо реалізовані плани. У дебатах візьмуть участь голова Європейської ради Дональд Туск і голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

Під час ще одних дебатів євродепутати закликатимуть до більшої солідарності у енергетичній політиці. Політики планують висловитися за відмову від планів розбудови ще одніє гілки газопроводу «Північного потоку». На думку депутатів, це допровадить до зростання енергетичної залежності від Росії та послаблення позиції України.

У Європарламенті матиме місце також дискусія на тему шахрайства, до якого вдалася компанія «Volkswagen» із маніпуляціями по заниженням реальних показників викидів шкідливих речовин.

Читайте також: "Наступного разу я хотів би вручати премію імені Кличка" - президент Європарламенту нагородив Київського мера