Світ
5 жовтня 2015
У Франції число жертв повені на Лазурному березі досягла 18 осіб (фото)
Ще три людини досі вважаються зниклими безвісти, пошуки тривають.
news-image

Число жертв катастрофічної повені, що обрушилася в неділю на Лазурний берег Франції, зросла до 18 людей. Такі дані привели в префектурі департаменту Приморські Альпи, передало агентство France-Presse, повідомляє  «Єдність».
Сумна статистика збільшилася після того, як у місті Мандельйо-ла-Напуль було виявлено тіло 60-річного чоловіка. Він не зміг вибратися з підземного паркінгу, який повністю затопило водою. Раніше в цьому ж місті, який опинився в епіцентрі стихії, були знайдені тіла ще семи осіб - всі вони загинули за схожих обставин.
Як уточнили в префектурі Приморських Альп, ще три людини досі вважаються зниклими безвісти. Йдеться про двох жителів Канн і одну людину, що мешкала в сусідньому Антібі. Їх пошуки тривають.
Нагадаємо, безпрецедентна за силою повінь сталася на французькому Лазурному березі в ніч з суботи на неділю. За кілька годин у прибережній зоні протяжністю близько 40 км між містами Мандельйо-ла- Напуль і Ніцца випала двомісячна норма опадів, внаслідок чого місцеві гірські річки вийшли з берегів.

Удар стихії заподіяв величезний матеріальний збиток, були зруйновані будинки, порушено транспортне сполучення, перервано  електропостачання.

Як повідомив глава МВС республіки Бернар Казньов, в зоні стихійного лиха фіксуються випадки мародерства, за підозрою в грабежах вже затримано дев'ять осіб.

Читайте також: У Закарпатті заблукалі грибники дійшли до старого кордону між Польщею та Чехословаччиною