Світовий банк зафіксував реальну межу бідності
Вивчивши стан справ у 15 найбідніших країнах світу, підняв межу бідності з 1,25 долара до 1,9 долара на день.
news-image

Для визначення мінімальної межі доходів у банку дослідили рівень життя людей та вартість споживчого кошика, передає «Єдність».

"Якби ми залишили показник 1,25 долара, то з урахуванням зміни цін, яке відбулося в світі, це призвело б до значного зниження рівня бідності", - пояснили у Світовому Банку.

На рішення змінити планку головним чином вплинула економічна ситуація в Індії, адже саме ця країна є лідером за кількістю проживаючого у ній бідного населення. 

Не зважаючи на підвищення планки, частка незаможних жителів планети, згідно з прогнозами Світового банку, у 2015 році вперше спуститься нижче 10 відсотків. Тобто, загальна кількість людей у світі, які живуть за межею бідності, ймовірно, впаде з 902 мільйонів до 702 що становить 9,6 відсотка світового населення.

Все ж, за прогнозами Світового Банку, світ наближається до остаточної перемоги над крайньою формою бідності. Це може статись вже у 2030 році.

Серед головних причин зниження кількості осіб, які живуть у крайній бідності - стійкі темпи зростання в країнах, інвестиції в освіту, охорону здоров'я, програми соціального страхування і системи соціальних гарантій.