Україна
5 жовтня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за день
Головні події дня: з 18 жовтня ЗСУ почнуть відводити військову техніку з Донеччини, у лікарнях і школах Києва опалення підключать з 5 жовтня, Нацбанк вирішив ліквідувати "Дельта банк".
news-image

З 18 жовтня ЗСУ почнуть відводити військову техніку з Донеччини.

За 26 днів українські військові відведуть озброєння калібром менше 100 мм від лінії зіткнення.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив спікер Генштабу Владислав Селезньов. За його словами, процес відведення озброєння на Донеччині розпочнеться 18 жовтня і триватиме 26 діб.

“ Що стосується Донецької області, то там процес відведення зброї розпочнеться 18 жовтня і триватиме 26 діб, отже, до того часу ми моніторимо, відстежуємо ситуацію, яка відбувається на територіях, підконтрольної бойовиками, але загальний процес відведення зброї, яка калібром менше 100 мм , на переміщення військ і сил бойовиків в районі Маріуполя не впливає", - заявив Селезньов.

 

У лікарнях і школах Києва опалення підключать з 5 жовтня.

Міська влада готова підключати до опалення окремі установи соціальної інфраструктури.

Столична влада планує в індивідуальному порядку з 5 жовтня підключати до тепла школи та лікарні. Як повідомляє «5 канал», про це заявила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко:

“ За індивідуальними заявками в районні управління освіти чи охорони здоров'я міська влада готова підключати до опалення окремі установи соціальної інфраструктури, оскільки наступного тижня вже очікується значне похолодання вночі".




Нацбанк вирішив ліквідувати "Дельта банк".

2 вересня 2015 року за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізосіб НБУ ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Дельта банк".

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

 

"Дельта Банк" було віднесено до категорії проблемних в жовтні 2014 року, а 3 березня було прийняте рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних, - зазначили у прес-службі НБУ. - Головною причиною віднесення "Дельта Банк" до категорії неплатоспроможних стало невжиття власником банку своєчасних, дієвих і достатніх заходів для поліпшення фінансового стану банку та приведення діяльності у відповідність до вимог законодавства України".




Українська спортсменка здобула «золото» на VI Всесвітніх Іграх серед військовослужбовців в Кореї.


Українська спортсменка Наталія Лупу здобула «золото» на VI Всесвітніх Іграх серед військовослужбовців в Кореї з бігу на 800 метрів. Про це повідомили у прес-службі Міністерства оборони України. Золотий результат українки 1:59:99.

Волинські шахтарі збираються голодувати.

Гірники пікетуватимуть Адміністрацію Президента, аби повернути зароблені 14 мільйонів гривень.

Працівники шахти Нововолинська №1, що розташована на межі Волинської та Львівської областей планують оголосити безстрокове голодування. Шахтарі вже кілька разів не виходили на роботу й перекривали дорогу на Луцьк та Львів,  проте, уряд на подібні акції не відреагував.

"Сьогодні ввечері 5 гірників виїжджають до Києва, де розпочнуть безстрокове голодування біля Адміністрації Президента на вулиці Банковій", - заявив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.