Війна
5 жовтня 2015
ОБСЄ заявляє, що бойовики "ДНР" вже відвели частину танків
Зокрема йдеться про 30 одиниць техніки.
news-image

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі опублікувала свій звіт за минулі вихідні дні, у якому подано інформацію про відведення бойовиками "ДНР" 30 танків від лінії розмежування, інформує «Єдність».

Представники ОБСЄ запевняють, що 4 жовтня вони особисто наглядали за відведенням 30 основних бойових танків (Т-64 і Т72) з трьох районів уздовж трьох маршрутів в напрямку двох сховищ , тобто місць для відводу. Дії українських супротивників відбувались відповідно до доповнення до Комплексу заходів з виконання Мінських угод.

Збройні сили України також 4 жовтня повідомили представникам ОБСЄ інформацію про маршрути відводу танків в сховища (місця для відводу) і дані про озброєння, яке має бути відведеним відповідно до додаткових положень до Комплексу заходів з реалізації Мінських угод .

Нагадаємо, що 5 жовтня на Луганщині розпочалася практична фаза з відведення військової техніки калібром до 100 міліметрів. Тепер техніка танкістів та артилеристів буде розміщуватися на відстані 15 км від передових рубежів сил АТО. Майже місяць в зоні АТО відбуватиметься переміщення у визначені райони танків Т-64 та Т-72, протитанкових гармат Д-48 та Д-44 калібру 85 міліметрів та мінометів 2Б-9 82-міліметрового калібру.