Війна
7 жовтня 2015
Міжнародні спостерігачі зафіксували не відведені гаубиці з боку "ЛНР"
Спостерігачі ОБСЄ зафіксували порушення мирних домовленостей з боку самопроголошеної республіки.
news-image

Про це працівники моніторингової місії ОБСЄ повідомили у звіті від 5 жовтня, передає «Єдність».

Також у ОБСЄ зазначили, що помітили на території з боку "ЛНР" наявність і рух зброї і військової техніки за межами відповідних ліній відводу.

«У підконтрольних "ЛНР" районах зафіксували наявність 12 стаціонарних самохідних 122-мм гаубиць "2С1" поблизу населеного пункту Врубівський. Це 22 кілометри на південний захід від Луганська", - йдеться у звіті місії.

Також міжнародні спостерігачі  зафіксували сім гаубиць на полігоні поруч Успенки. Ще три танки "Т-72" помічені в районі населеного пункту Мирного, що в 28 кілометрах на північний захід від Луганська, а 23 танки "Т-64" в полігоні в районі селища Круглік.

Нагадаємо, що 5 жовтня на Луганщині розпочалася практична фаза з відведення військової техніки калібром до 100 міліметрів. Тепер техніка танкістів та артилеристів буде розміщуватися на відстані 15 км від передових рубежів сил АТО. Майже місяць в зоні АТО відбуватиметься переміщення у визначені райони танків Т-64 та Т-72, протитанкових гармат Д-48 та Д-44 калібру 85 міліметрів та мінометів 2Б-9 82-міліметрового калібру.