Події
8 жовтня 2015
Під час обшуків в «Укренерго» та за місцем проживання його службових осіб, вилучено близько 50 тис євро, 200 тис дол США та 600 тис грн
Посадові особи спричинили збитки державі в особливо великих розмірах на суму понад 250 млн грн.
news-image

Як повідомили у прес-службі Генпрокуратури України, наразі здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем службовими особами ДП НЕК «Укренерго», передає  «Єдність».

Зокрема, встановлено, що дані службові особи у період 2010-2014 р.р., діючи в особистих інтересах та інтересах осіб, які контролювали фінансово - господарську діяльність ряду підприємств, вчинили розкрадання державних коштів, шляхом організації закупівель товарів, робіт та послуг у підконтрольних підприємств за значно завищеними цінами.

 Даними діями вони спричинили збитки державі в особливо великих розмірах на суму понад 250 млн грн за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У ході досудового розслідування 5-6 жовтня 2015 року слідчими управління з розслідування особливо важливих справ разом із співробітниками МВС України у приміщенні ДП НЕК «Укренерго» та за місцям мешкання службових осіб вказаного підприємства на підставі ухвал слідчих суддів Печерського районного суду м. Києва проведено обшуки, у ході яких вилучені близько 50 тис євро, 200 тис дол США, 600 тис грн, а також різноманітні документи та печатки підприємств.

Наразі проводиться аналіз вилученої документації, підготовлені клопотання про накладення арешту на вилучені грошові кошти.

Досудове розслідування триває та перебуває на контролі керівництва Генеральної прокуратури України.

Читайте також: 19-річний мешканець Дружківки добровільно прийшов у міліцію й написав щиросердне зізнання про участь у НВФ