Курченко "кинув" "ЛНР" на 70 тонн паливно-мастильних матеріалів
Через дії бізнесмена у "республіці" виник дефіцит палива.
news-image

Компанії бізнесмена Сергія Курченка недопостачали до "ЛНР" 70 тонн паливно-мастильних матеріалів (ПММ), за які вони отримали передоплату. Про це розповіли в "Генпрокуратурі" "ЛНР", передає «Єдність» із посиланням на сепаратистські ЗМІ.

На сьогоднішній день Курченко має заборгованість за раніше взятими зобов'язаннями перед "ЛНР" в обсязі 70 тонн ПММ, - заявили у відомстві.

Раніше глава "ЛНР" Ігор Плотницький своїм указом розпорядився провести розслідування на предмет можливого саботажу у діяльності на території "республіки" Курченка та афілійованих з ним структур і фізичних осіб. Крім того, тим же указом Плотницький заборонив компаніям Курченка і афільованим з ним структурам поставляти у "республіку" ПММ і закуповувати на її території вугілля та іншу продукцію. "Генпрокуратура" "ЛНР" порушила кримінальну справу стосовно бізнесмена Сергія Курченка у зв'язку з недопостачанням до "республіки" вже оплачених із бюджету паливно-мастильних матеріалів.

У результаті перевірочних заходів встановлено, що зобов'язання з постачання ПММ і скрапленого газу (пропану) на територію "ЛНР" взяв Курченко. На території "ЛНР" був визначений трейдер ТОВ "Лутугине Пропан", на яке заходили ПММ та скраплений газ (пропан) з подальшою реалізацією дрібним постачальникам, - уточнили в "Генпрокуратурі" "ЛНР".

Там також додали, що "згідно з домовленостями з Курченком, ціна на ПММ, що реалізовуватиметься на території "ЛНР", повинна була бути менше на 10%, ніж ціни на АЗС України".

Для реалізації даної програми була встановлена ​​передоплата. Курченку були виділені відповідні бюджетні кошти. Крім того, підприємцями "ЛНР", які займаються реалізацією на території "республіки" ПММ, під дану програму було надано 60 млн рублів РФ передоплати, - розповіли в "Генпрокуратурі".
Надалі при реалізації програми з постачання ПММ і зрідженого газу (пропану) на територію "ЛНР" виникли проблеми, у зв'язку з чим на території "республіки" виник дефіцит палива, - пояснили у відомстві.
Читайте також: У "ЛНР" повідомили, що у вересні частка гривні в бюджеті "республіки" скоротилася майже до нуля