Київ
8 жовтня 2015
КМДА оголосила технічний дефолт
Рішення стосується виключно боргових зобов'язань міста Київ.
news-image

Відповідне рішення прийняло 90 депутатів міської ради, передає «Єдність».

За словами голови профільної бюджетної комісії Андрія Страннікова, причиною введення тимчасового мораторію став майбутній опалювальний сезон.

Странніков пояснює, що боргові зобов'язання міста складають 18 мільярдів гривень, однак на обслуговування цього боргу витрачається ще 2 мільярди щорічно.

Саме тому було прийнято рішення про введення технічного дефолту, який припинить оплату боргів міста на користь місцевого бюджету. Тобто, кошти буде спрямовано на забезпечення киян теплом, енергоносіями, на ремонт і утеплення під'їздів і будинків, встановлення лічильників тепла.

Крім того, таку ситуацію прокоментував виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко. Він вважає, що після виходу з дефолту, Києву слід реструктуризувати борг, оскільки Україна завершує реструктуризацію зовнішнього держборгу.

У свою чергу міський голова Віталій Кличко зазначив:

"Розуміючи дуже складну економічну ситуацію, і виходячи виключно з інтересів Києва і киян, ми прийняли відповідне рішення. Для нас сьогодні є пріоритетом підготовка до опалювального сезону, підготовка до зими, життєзабезпечення."

Відмітимо, що технічний дефолт означає те, що Київ буде ізольовано від міжнародних ринків запозичення капіталу.