Суспільство
9 жовтня 2015
У Херсоні організаторка онлайн-порностудії використовувала у "бізнесі" свою 5-річну доньку
У ході проведення операції «Павутина» працівники міліції припинили злочинний бізнес.
news-image

Як повідомили у прес-службі УМВС України в Херсонській області,  до  міліції надійшла  інформація  з Міжнародного  центру  зниклих  та підданих сексуальній експлуатації дітей (США) щодо херсонців,  які причетні  до  розбещення дитини, а також виготовлення та  розповсюдження  в Інтернеті продукції порнографічного характеру, передає  «Єдність».

Під час перевірки інформації оперативники встановили, що в Херсоні працювала група осіб, яка протягом 2014-2015 років організувала та здійснювала незаконну діяльність, пов’язану з трансляцією у Всесвітній мережі Інтернет продукції порнографічного характеру. Зловмисники створили декілька місць, де за допомогою комп’ютерної техніки у режимі он-лайн надавали послуги інтимного характеру, у тому числі із задіянням 5-ти річної дівчинки (доньки організатора), - повідомили у прес-службі.

Як повідомили правоохоронці, принцип роботи веб-студії полягав у  демонстрації моделями  ділянок  тіла, статевих органів  крупним планом у стані  збудження  та здійснення  сексуальних девіацій  за допомогою веб-сайту, на якому  організатор  злочину  зареєстрована як партнер сайту та утримувач студії. 

Грошові кошті від вказаної злочинної діяльності зловмисники отримували на платіжну картку кожні два тижні в розмірі 50% від загального часу спілкування моделей з клієнтами (вартість хвилини відвідування сайту складає від 0,5 до 10 доларів США).

У подальшому зазначені грошові кошти через термінал самообслуговування одного із комерційних банків України розподілялись між учасниками групи та моделями шляхом перерахування на їхні власні банківські рахунки, - йдеться в повідомленні прес-служби.

Контент порнографічного змісту транслювався винятково користувачам зі Сполучених Штатів Америки та країн Західної Європи. Вхід на сайт з  країн  СНД було заблоковано. З метою конспірації, спілкування  з  іноземцями  відбувалося лише англійською мовою.

Як повідомили правоохоронці,  одночасно були проведені 3  санкціоновані  обшуки, в ході яких було вилучено  9 одиниць комп'ютерної техніки, 7  модемів та WiFi-роутерів, 13 мобільних терміналів, 15 платіжних  банківських  карток, предмети порнографічного характеру, платіжні та інші документи.

Наразі розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального  правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 301 КК України «Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів». 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк  від п'яти до десяти років з позбавленням  права  обіймати певні  посади  чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією  порнографічних  предметів, кіно- та відеопродукції,  матеріальних  носіїв комп'ютерних програм,  засобів їх  виготовлення, розповсюдження  і демонстрування. 

Читайте також: У Сєверодонецьку затримано міліціонера, який вимагав гроші з правопорушників за їх непритягнення до кримінальної відповідальності (фото)