Суспільство
9 жовтня 2015
На Дніпропетровщині патріотичні сили інціюють проведення Всеукраїнського з'їзду патріотів
Причиною стали масові обшуки та арешти патріотів.
news-image

Представники "Правого сектору" у Дніпропетровській області, місцевої Самооборони та активісти Західного Донбасу звернулися з заявою до Президента України, депутатів Верховної Ради та всіх громадян України, в якій інформують, що розпочинають роботу з невідкладного проведення Всеукраїнського з’їзду українських патріотичних сил, повідомляє «Єдність».

Причиною стали масові обшуки та арешти активістів патріотичних організацій регіону. Нагадаємо, 7 жовтня відбулися обшуки у представників "Правого сектору" та місцевої Самооборони міста Павлограда, що на Дніпропетровщині, деякі з них заарештовані. Станом на 9 жовтня, за словами активістів, під вартою залишається троє осіб.

"Шістьох активістів було безпідставно затримано. Троє з них на цей момент залишаються під вартою, при цьому місцеперебування одного з них – Івана Нікульчина - було встановлено тільки через півтори доби після його затримання. Серед затриманих – інвалід II групи Корзинников Павло Юрійович, який отримав інвалідність після поранення в зоні АТО і якого, у зв’язку з цими подіями, «заднім числом» звільнили з органів МВС. До затриманого Ярослава Тарасенка майже дві доби не допускали адвоката", - повідомили представники патріотичних сил міста Павлограда.

Такі дії стосовно своїх побратимів павлоградці називають "репресіями", вважають це загрозою самостійно організованому й консолідованому патріотичному руху у Західному Донбасі. Адже представники Самооборони не лише вартували у найнебезпечніший період на блок-постах, але й патрулювали вулиці міста, забезпечуючи правопорядок, боролися з підпільним продажем спиртного, наркоторгівлею та незаконними азартними іграми.

У своїй заяві активісти вимагають звільнення з під варти всіх затриманих громадських активістів, проведення службового розслідування з приводу порушень працівниками Головного слідчого управління УМВСУ в Дніпропетровській області прав підозрюваних і затриманих під час проведення ними слідчих дій, заміни керівництва Павлоградського міського відділу ГУ МВСУ в Дніпропетровській області через відсутність дій по захисту громадян міста. Вони також повідомили, що починають підготовку загальноукраїнського з'їзду патріотичних сил.

"Ми починаємо підготовчу роботу з невідкладного проведення Всеукраїнського з’їзду українських патріотичних сил, на який будуть запрошені відомі громадські активісти, представники патріотичних громадських організацій, рухів, добровольчих батальйонів, волонтерських організацій і Самооборони Майдану. На ньому буде розглянута ситуація в країні і сформований план дій патріотичних сил по пришвидшенню реформування державних інституцій. Суспільство втомилось слухати слова і вимагає дій", - йдеться у заяві.