Суспільство
9 жовтня 2015
Мама Надії Савченко не може оформити субсидію
Причина полягає у тому, що льотчиці не дають довідку учасника військових дій.
news-image

Марія Савченко, мама захопленої Росією у полон української льотчиці Надії Савченко, не може оформити субсидію на сплату комунальних послуг. Про це повідомляє політична партія "Батьківщина", передає «Єдність».

"Мама Надії Савченко не має можливості отримати субсидію, як і багато тисяч громадян України, лише тому, що українській льотчиці не видають довідку учасника військових дій", - повідомили представники "Батьківщини" у Facebook.

9 жовтня на брифінгу член фракції Сергій Власенко повідомив, що «Батьківщина» підписала звернення до прем’єр-міністра Арсенія Яценюка у справі Надії Савченко. Депутат зазначив, що вони неодноразово критикували уряд  щодо організації виплати субсидій для відшкодування витрат, пов’язаних зі збільшенням тарифів на природний газ для населення.

«Це виглядає цинізмом і абсурдом на тлі бравурних рапортів наших міністерств і відомств про те, що всі учасники бойових дій вже отримали чи найближчим часом отримають посвідчення учасників АТО, а відтак їх родичі зможуть отримати пільги та субсидії на природний газ», – сказав він.

Власенко наголосив, що механізм отримання довідки учасника АТО є некоректним і неправильним, ситуація з Надією Савченко яскраве цьому підтвердження. Представник "Батьківщини" звернувся до уряду з проханням "зробити все для того, щоб тарифи були зменшені та щоб всі, хто покладає своє життя в боротьбі за Україну, спокійно і безперешкодно отримали всі необхідні довідки".