"Я говорила з західними партнерами про необхідність розширення фінансової підтримки", - Яресько.
Міністр фінансів перебуває в Лімі на щорічній зустрічі МВФ та Світового банку.
news-image

Міністр фінансів України Наталія Яресько цими днями перебуває у столиці Перу Лімі, де відбувається на найвищому рівні щорічна зустріч МВФ та Світового банку, повідомляє «Єдність».

У своєму Facebook чиновниця повідомляє про перебіг зустрічей. Зокрема 11 жовтня вона поспілкувалась з  Валдісом Домбровскісом, Єврокомісаром з питань євро та соціального діалогу, з яким обговорила реструктуризацію українського боргу. Потім Яресько зустрілась з Єврокомісаром з економічних та фінансових питань, оподаткуванню та митниці П'єром Московісі, міністром фінансів Швеції Магдаленою Андерсон, міністром фінансів Польщі Матеушем Щуреком, заступником міністра фінансів Канади Тімом Саржентом та представниками Національного банку Польщі.

"Сьогодні, під час зустрічей з багатьма нашими партнерами, включаючи Канаду та Європейську Комісію, я говорила про необхідність розширення фінансової підтримки. Також це було чудовою нагодою дізнатися в своїх іноземних колег з інших країн, які стикалися з подібними потребами у бюджетній консолідації, - наприклад, Швеції в 1990-х роках, - про їх довід у вирішенні цього питання", - написала у соцмережі Наталія Яресько.

Очільниця Мінфіну наголосила, що вражена підтримкою, яку надають Україні західні партнери. За її словами, це важлива складова успішного провадження реформ в Україні.