Світ
11 жовтня 2015
НАТО має право уражати російські літаки у Сирії
Пілоти Альянсу відтепер стрілятимуть у відповідь.
news-image

Пілоти військових літаків НАТО отримали довзіл від керівництва Альянсу стріляти у відповідь у разі російської повітряної атаки. Про це повідомили в Міністерстві Оборони Сполученого Королівства, передає «Єдність».

За інформацією, дозвіл на атаку отримали британські винищувачі-бомбардувальники "Торнадо", оснащені ракетами класу "повітря-повітря". Втім пілоти отримали чітку вказівку не провокувати повітряні баталії та уникати контакту з російськими винищувачами.

Відповідні дії очільники НАТО вжили після резонансної заяви Міноборони РФ з приводу того, що російська авіація завдала удару по базі антиурядових сил і складу боєприпасів в районі Алеппо в Сирії, убивши сто бойовиків. Через втручання Росії ситуація на Близькому Сході загострилася, з цієї причини Лондон теж вирішив вживати заходів. В Альянсі зазначили, що у повітряному просторі стає затісно пілотам, що літають на надзвукових швидкостях, тому може відбутися зіткнення. Російські пілоти очевидно діятимуть радикально, тому не виключене випадкове попадання в літак РФ.