Політика
11 жовтня 2015
У Запоріжжі кандидати балотуються по декілька разів
Документи вони подають від різних політичних сил.
news-image

Кирилівською селищною виборчою комісією  були зареєстровані шість кандидатів у депутати селищної ради в якості самовисуванців. Одночасно ці ж самі особи були зареєстровані кандидатами у депутати Якимівської районної ради від «Сильної України», БПП «Солідарність» та Радикальної партії Олега Ляшка, повідомляє «Єдність» з посиланням Громадянську мережу ОПОРА.

Інформацію про це представникам ОПОРИ повідомив  кандидат на посаду Кирилівського селищного голови Іван Малєєв. Секретар Кирилівської ТВК зазначив, що так як комісія нижчого рівня не має права самостійно приймати такі рішення,  вони направили 9 жовтня офіційний  запит до Якимівської районної виборчої комісії для підтвердження вищезазначених фактів. 

В понеділок–вівторок планується проведення засідання Кирилівської ТВК з розгляду питання про зняття з реєстрації цих кандидатів з виборів до Кирилівської селищної ради в одномандатному виборчому окрузі за умови,якщо вони отримають офіційне підтвердження. В Якимівській районній виборчій  комісії це питання ще розглядається.

"Згідно статті 35 ч.5 ЗУ «Про місцеві вибори», особа, з урахуванням вимог частини четвертої цієї статті, може одночасно бути висунута кандидатом у депутати місцевих рад, кандидатом на посаду сільського, селищного, міського голови або старости шляхом висування місцевою організацією лише однієї політичної партії або лише шляхом самовисування", - повідомляють в Громадянській мережі ОПОРА.