Політика
11 жовтня 2015
На Рівненщині агітують у церкві (відео)
Кандидат у депутати від БПП "Солідарність" виступив на святковій панихиді.
news-image

9 жовтня у церкві села Новомалин Острозького району Рівненської області відбулась святкова панахида з дня пам’яті святого Івана Богослова, яку провів місцевий священик. Наприкінці богослужіння отець Володимир запросив до слова Крука Михайла Адамовича, директора ДП «Острозький лісгосп», кандидата на посаду депутата Рівненської обласної ради від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» та вручив йому подарунок від церкви – ікону. Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА, інформує «Єдність».

Під час вручення ікони, отець наголосив на вагомому внеску кандидата у життя мирян:

«Пам'ятайте, що новомалинці знають і люблять вас.Коли важко, вони приходять і щось просять, ви їм ніколи не відмовляєте. Ось такий у нас директор лісгоспу», - з такими словами звернувся отець Володимир до «мецената» та прихожан храму. 

Окрім цього, священнослужитель додав, що Михайло Крук « багато допомагав як раніше, так і зараз допомагає церкві та іншим нашим храмам».

"Згідно абзацу 8 статті 5 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», релігійні організації не беруть участі у діяльності політичних партій і не надають політичним партіям фінансової підтримки, не висувають кандидатів до органів державної влади, не ведуть агітаціїабо фінансування виборчих кампаній кандидатів до цих органів. В той же час, ч.1 ст. 54 Закону України «Про місцеві вибори» визначає передвиборну агітацію як здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за кандидатів", - наголошує Громадянська мережа ОПОРА.