Суспільство
11 жовтня 2015
Саакашвілі примушує сільради віддавати захоплені землі узбережжя
Губернатор Одещини викликав резонанс у селі Крижанівка.
news-image

11 жовтня губернатор Одещини Міхаіл Саакашвілі зробив рейд селами приморського узбережжя, де, за документами, депутати сільради та чиновники захопили найдорожчі землі біля моря. Про це він повідомив у своєму Facebook, передає «Єдність». Про радикальні міри Саакашвілі попереджав мешканців Одещини заздалегідь.

"Переходжу від попереджень до реальних дій по відношенню до в кінець знахабнілих голів сільрад, які розбазарюють цінні українські землі уздовж пляжів, вбиваючи таким чином туристичний потенціал. Ми їх пересаджаємо всіх до одного, щоб всі зрозуміли, що у нас слова не розходяться з ділом", - написав губернатор у соцмережі.

Крижанівку, за його словами, Саакашвілі обрав тому, що тут найдорожчі землі на узбережжі, які незаконно захоплені місцевими чиновниками. У селі губернатора зустріли масовою акцією з плакатами, але згодом з'ясувалося, що це саме ті особи, які не хочуть державі і народу повертати незаконно захоплені природні багатства. Саакашвілі їх вислухав, наголосивши, що мафія більше не буде керувати на узбережжі Одещини. 

"Я очікую, що прокуратура посадить конкретних винуватців корупції! Така ж ситуація по всій Україні. Кандидати масово йдуть в облради і міськради, щоб красти", - емоційно резюмував Саакашвілі.

Очільник області відзначив, що це лише початок великої роботи, й боротьбу з корупцію у сфері незаконного захоплення берегової лінії моря він доведе до кінця.