Події
12 жовтня 2015
Оператора каналу ATR у Криму засудили до 2,5 року умовно
Операторові кримськотатарського телеканалу ATR Ескендеру Небієву, якого окупанти звинувачують в участі у масових заворушеннях у лютому 2014 року, визнали винним.
news-image

Як повідомляє «Єдність», такого висновку дійшов суддя Юрій Гулевич.

Суд врахував обставини співпраці обвинуваченого зі слідством і те, що він визнав провину в повному обсязі", – зазначив служитель Феміди.

Нагадаємо, Небієва було затримано у квітні 2015 року за звинуваченням в участі в демонстрації під стінами кримського парламенту 26 лютого 2014 року, тобто ще до окупації півострова російськими військами.

Ескендер Небієв є сином Бекіра Небієва, якого звинувачували в розстрілі медиків на станції швидкої допомоги у Сімферополі. За даними агентства, в суботу Небієв-старший був знайдений мертвим у лісі під Сімферополем.

У неділю глава прокуратури окупантів Наталія Поклонська заявила, що Небієв уклав угоду зі слідством і визнав свою провину.

Разом з тим, глава ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв вважає однією з підстав арешту оператора те, що Небієв не дає неправдивих свідчень проти Ахтема Чийгоза, який вже понад 8 місяців перебуває під вартою за звинуваченням в організації заворушень на мітингу 26 лютого.

Читайте також: На Львівщині зникла німецька "гуманітарка" вартістю понад 350 тис гривень