Події
12 жовтня 2015
Держпідприємство купило у Росії 200 тисяч тон вугілля по секретній ціні
Українське державне підприємство "Укрінтеренерго" 30 вересня уклало угоду з московським товариством "Руснафтоздобич" на поставку 200 тисяч тонн антрацитового вугілля.
news-image

Як повідомляє «Єдність», мова про це йдеться у "Віснику державних закупівель".

У повідомленні про укладення угоди зазначено лише термін поставки вугілля марки АШ - до березня 2016 року у залізничні станції Тополі, Зернове і Козача Лопань. При цьому ніяких даних про вартість вугілля немає. У конкурсній документації є лише посилання на те, що базова ціна і вартість за одиницю товару узгоджується сторонами в додаткових угодах до контракту.

Згідно з даними відкритих джерел, ТОВ "Русснефтедобича" має статутний капітал 10 тисяч рублів. Цю компанію зареєстрували у квітні минулого року на Семена Марковича Кацмана та прописали у приміщені захопленого рейдерами ресторану "Імперія".

Нагадаємо, в серпні "Укрінтеренерго" замовило фірмі "Arida Global Ltd" (Гонконг) 200 тисяч тонн вугілля, також не оприлюднивши його ціну і вартість контракту.

Місцем прийому вугілля було вказано ті самі станції Тополі, Зернове і Козача Лопань, через які в Україну потрапляють вантажі з Росії.

Читайте також: Бойовики "ЛНР" захопили приміщення підприємства “Первомайськвугілля”