Київ
12 жовтня 2015
Кличко перевірив, як триває реконструкція мережі зовнішнього освітлення на Троєщині
Мер зазначив, що найближчим часом ліхтарі на вулиці Саксаганського будуть замінені на енергозберігаючі.
news-image

Мер Києва Віталій Кличко перевірив, як триває реконструкція мережі зовнішнього освітлення на житловому масиві Троєщина, передає  «Єдність» із поисланням на прес-службу КМДА.

Мер зауважив, що найближчим часом ліхтарі на вулиці Саксаганського також будуть замінені на нові, енергозберігаючі.

Кияни скаржаться, що у багатьох столичних дворах темно. До того ж, сьогодні Київ через морально застарілі ліхтарі споживає вдвічі більше енергії, ніж сучасні європейські міста. Тому модернізація освітлення є для нас одним із пріоритетів. Модернізація освітлення – це безпека, комфорт киян і енергоефективність, – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що зараз модернізація системи зовнішнього освітлення відбувається на житловому масиві Троєщина. Вона полягає у реконструкції мережі зовнішнього освітлення в межах вулиць Теодора Драйзера, Каштанової, Оноре де Бальзака, Миколи Закревського та проспекту Володимира Маяковського.

Зокрема, 31 новий енергоефективний вуличний ліхтар встановлено у мікрорайоні Троєщина. Це перша черга соціального проекту «Енергоефективний вечірній Київ». Другу чергу, в межах якої встановлять 38 світлодіодних вуличних ліхтарів, буде завершено до 15 листопада. 55 світильників буде замінено на нові, енергоефективні.

Мер підкреслив, що модернізація системи зовнішнього освітлення в Києві дозволить знизити енергоспоживання шляхом заміни світильників із традиційними джерелами світла на світлодіодні.

Віталій Кличко також наголосив, що, окрім Троєщини, модернізація зовнішнього освітлення найближчим часом відбудеться на вулиці Саксаганського.

На вулиці Саксаганського будуть замінені світильники на LED-освітлення, що буде вдвічі економніше, – зазначив Віталій Кличко.
Читайте також: У Музеї Ханенків відкривається виставка японського мистецтва