Події
12 жовтня 2015
До України приїдуть представники Гаазького трибуналу
Найближчим часом в Україну прибудуть представники Гаазького трибуналу для визначення можливості розгляду матеріалів України з розслідування подій на Майдані й агресії Росії.
news-image

Про це в понеділок заявив заступник генпрокурора Віталій Касько, повідомляє «Єдність» з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Буде черговий візит найближчим часом офісу прокурора (Гаазького трибуналу – ред.) і з обох тем буде спілкування, – сказав він.

Касько повідомив, що офіс прокурора вивчає можливість поширення своєї юрисдикції, і це буде черговий візит.

Вони знову будуть спілкуватися зі слідчими, прокурорами, отримають необхідну їм інформацію, – сказав заступник генпрокурора.

За словами Каська, візит планується орієнтовно в кінці жовтня. Також він уточнив, що немає чітко визначеного часу для прийняття рішення трибуналом по розгляду українських матеріалів.

Вони в цьому плані дуже гнучкі і вони повинні вивчити все і визначитися, – сказав Касько.

Таким чином, це може затягнутися в часі, і на сьогоднішній день складно навіть сказати, чи буде прийнято рішення до Нового року, додав він.

При цьому він запевнив, що Генпрокуратура в цьому питанні є абсолютно відкритою і готова надати всі необхідні матеріали.

Як відомо, на початку вересня глава МЗС України Павло Клімкін особисто привіз в Міжнародний кримінальний суд (Гаазький трибунал) заяву про визнання Україною його юрисдикції.

Читайте також: Європарламент закликав Гаазький трибунал розслідувати злочини Росії в Україні