Суспільство
12 жовтня 2015
В Києві обговорили можливість зниження віку участі у виборах
У десяти школах столиці стартує пілотний проект.
news-image

12 жовтня в рамках Всеукраїнського проекту з громадянської освіти та політичного виховання «М-18: ми можемо більше! Вибори для дітей та молоді в Україні» у Верховній Раді України відбувся круглий стіл, присвячений питанням громадянського виховання та політичної освіти для дітей і молоді, повідомляє «Єдність».

До участі були запрошені народні депутати України, представники Міністерства освіти і науки України, офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, офісу Уповноваженого Президента України з прав дитини, Центральної виборчої комісії, представники органів місцевого самоврядування, українських і міжнародних громадських організацій, фахівці, які мають досвід роботи у галузі захисту прав і свобод дітей і молоді, лідери студентського та учнівського самоврядування.

Директор спеціалізованої школи ім. Івана Багряного з поглибленим вивченням української мови і літератури №148 міста Києва Сергій Горбачьов повідомив у своєму Facebook, що очолюваний ним учбовий заклад братиме участь у даному проекті. 17 жовтня, у суботу, в школі буде відкрито виборчу дільницю для дітей. Всього таких дільниць у Києві буде десять.

"Будь-хто віком до 18 років може прийти і проголосувати за кандидата на посаду мера Києва. Ясна річ, що це голосування сьогодні не впливає на виборчий процес, але головна мета проекту - ознайомити молодих українців з їх виборчими правами та процедурою виборів", - зробив допис у соцмережі очільник школи.

За словами організаторів, даний проект має просвітницьку функцію, але ставляться й питання про права дитини, про зниження віку участі у виборах. До речі, дитячі й молодіжні вибори можуть бути організовані в будь-якому куточку України, де є активні й небайдужі громадяни. До проекту можуть вільно долучатися всі зацікавлені організації чи особи, заповнивши форму на сайті, або звернувшись до координаторів проекту.