Суспільство
12 жовтня 2015
Помер український поет і бард Андрій Панчишин
У часи Майдану він написав багато патріотичних пісень.
news-image

Звістку про смерть автентичного українського поета і барда Андрія Панчишина повідомив у Facebook письменник Юрій Винничук, який вважав його не лише колегою, а й добрим другом, передає «Єдність».

"Прилетіла з Києва сумна звість: помер поет і бард Андрій Панчишин, з яким ми разом - а ще з Віктором Морозовим і Тарасом Чубаєм - творили театр "Не журись!" Під час Майдану Андрій з Морозовим запустили в інтернет багато бойових патріотичних пісень", - написав Винничук.

Письменник зазначив, що Панчишин помер у Києві, тут його збираються й поховати. Але оригінальний український бард найбільше був відомий саме на західній Україні, у Львові. Тому, за словами Винничука, саме на Львівщині слід поховати митця, тому слід Львову втрутитись у справу й узяти ініціативу у свої руки. Адже у цьому місті проживає родина поета, і він оспівував найбільше саме місто Лева.

"Львів повинен втрутитися у цю справу, бо родина його живе у Львові, він писав для Львова, оспівував Львів і був може останнім справжнім львівським бардом і одним з небагатьох носіїв львівського балаку", - наполягає Винничук.

Наразі подробиці смерті талановитого поета й пісняра Андрія Панчишина не повідомляються. Місце поховання поки теж невідоме.