Україна
12 жовтня 2015
«Газпром» відновив постачання газу в Україну
"Нафтогаз" зробив передоплату за жовтень.
news-image

«Газпром» отримав від української компанії «Нафтогаз» передоплату в 4 млн за постачання газу в жовтні, повідомляє «Єдність». Російська компанія почала поставляти паливо в Україну після трьох місяців перерви.

Домовленості про відновлення постачань газу українській стороні були досягнуті в кінці минулого тижня. Ціна газу за контрактом для України складає близько $ 248-252.

Наприкінці минулого тижня глава правління російської корпорації Олексій Міллер повідомив, що російська сторона досягла домовленості з «Нафтогазом», згідно з якою Україна внесе передоплату за газ і поставки палива будуть відновлені. Київ, у свою чергу, направив «Газпрому» заявку на поставку 2 млрд кубометрів блакитного палива в поточному місяці.

Нагадаємо, 25 вересня 2015 року Росія, Україна і Єврокомісія парафували зимовий газовий пакет. У документі була обговорена закупівля «Нафтогазом» у «Газпрому» 2 млрд кубометрів газу на $ 500 млн, які під ці цілі виділила Єврокомісія. За умовами зимового пакету уряд РФ надав Україні знижку на IV квартал у розмірі близько $ 20 за тисячу кубометрів.