Події
13 жовтня 2015
Влада Криму хоче продати санаторій Коломойського "Форос" за 1,42 млрд рублів
Санаторій буде проданий на відкритому аукціоні.
news-image

Влада Криму планує продати за 1,42 млрд рублів "націоналізований" санаторій "Форос", що належить структурам українського олігарха Ігоря Коломойського, передає  «Єдність» із посиланням на ТАРС.

Відповідне питання про відчуження майна внесено до порядку денного засідання Ради міністрів республіки, яке відбудеться у вівторок.

Прийняти рішення про відчуження майна Республіки Крим загальною початковою вартістю 1,42 млрд рублів, - йдеться в проекті постанови.

Все майно санаторію для продажу розділено на два пакети. У перший, вартістю 1,35 млрд рублів, входять будівлі, підсобні приміщення, тенісні корти, басейни, фонтани та інше нерухоме майно. Другий пакет включає медичне обладнання, меблі, побутову техніку, а також тренажери і посуд. Їх загальна вартість - 64,7 млн рублів.

Санаторій буде проданий на відкритому аукціоні, організатором якого виступить розпорядча дирекція майна Криму. Переможець торгів повинен буде відразу внести завдаток у сумі 284,3 млн рублів (20% загальної вартості), який у разі відмови від укладення договору купівлі-продажу не підлягає поверненню.
Внести повну суму покупець зобов'язується протягом 10 днів, а протягом трьох місяців йому потрібно буде орендувати земельні ділянки.

За законодавством РФ, те, що знаходиться в оперативному управлінні, не може продаватися разом із землею. Земля буде оформлятися в оренду і дуже дорогу, - пояснила журналістам міністр майнових і земельних відносин Криму Ганна Анюхина.

Дату проведення аукціону документ не визначає. Однак, за словами Анохіної, "протягом тижня ці питання вирішаться".

Рішення про націоналізацію "Фороса" в числі іншого майна Коломойського і підконтрольної йому групи "Приват" було прийнято Держрадою Криму 4 вересня 2014. Територія об'єкту, включаючи парк на південному березі півострова, становить порядку 65 гектарів.
У середині січня 2015 розпорядча дирекція майна Криму дала попередню оцінку націоналізованому санаторію, визначивши його вартість у 40 млн. руб. 

Читайте також: У Франції видали атлас країн світу на 2016 рік, в якому Крим приєднали до території Росії