Події
13 жовтня 2015
Російський виробник "Буків" відмовляється від незалежної експертизи своєї моделі катастрофи Боїнга
Російський концерн «Алмаз-Антей», виробник ЗРК «Бук», представив результати своїх експериментів з моделювання катастрофи малайзійського Boeing в Донбасі.
news-image

Це відбувається сьогодні, тобто в той же день, коли свій фінальну доповідь про катастрофу літака повинні опублікувати Нідерланди, повідомляє «Єдність» з посиланням на російські ЗМІ

На питання журналістів, чи готове підприємство залучити сторонніх експертів, які могли б оцінити чистоту експерименту, глава «Алмаз-Антея» Ян Новіков відповів, що не планують таке залучення, бо впевнені у своїх результатах.

Відразу скажу коротко: не плануємо, тому що експертизу теж можна спростувати, і потрібна буде інша експертиза, і так далі, нескінченно. Для себе ми всі зрозуміли і зробили, ми впевнені, - пояснив він.
Нам експерти не потрібні. Якщо комусь треба, будь ласка. Але, володіючи максимальною компетенцією, нам навіть як би трошки образливо. А хто експерти? Ось хто може бути експерт, котрий експертувати або перевіряти висновки розробників самої системи? - образливо додав Новіков.

Як повідомлялось раніше, керівники "Алмез-Антея" сьогодні повідомили, що результати натурних експериментів підтвердили версію, згідно з якою Боїнг був збитий пуском ракети з району населеного пункту Зарощенське (який, як повідомлялося раніше, в день катастрофи контролювався українською стороною). Крім того, в концерні прийшли до висновку, що лайнер збили ракетою старішої модифікації, ніж передбачалося раніше.

Читайте також: Міжнародні слідчі: Малазійський Боїнг був збитий російським "Буком" з території терористів