Світ
13 жовтня 2015
Сирійська збройна опозиція попросила дати їм зенітну зброю
Сирійська опозиція попросила надати їй зенітні знаряддя у країн, які займаються її підтримкою.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це пишуть журналісти The New York Times, посилаючись на слова командира підрозділу "Дивізія 13" Ахмада аль-Сауда. 

Прохання про поставку зенітних озброєнь аль-Сауд передав разом з командирами інших угруповань через офіцерів зв'язку, які працюють в оперативному центрі в Туреччині. За словами співрозмовника газети, в центрі сказали, що передадуть запит "у свої країни".

Ми розуміємо, що це не просте рішення, коли мова заходить про засоби протиповітряної оборони або про безпольотної зоні, особливо коли сирійське небо наповнене літаками з різних країн", - розповів аль-Сауд.

Видання пише, що президент Сирії Башар Асад за підтримки Росії намагається захопити території в Ідлібі і Хамі, які зараз належать збройній сирійській опозиції і "Фронту ан-Нусра", але не "Ісламській державі", проти якої  ніби то спрямована кампанія Росії в Сирії.

Нагадаємо, західні країни неодноразово звинувачували Росію в тому, що вона завдає авіаударів по збройній сирійській опозиції, а не по позиціях бойовиків.

Читайте також: Лавров: Терактом під посольством РФ у Дамаску нас хочуть налякати, але не вийде