Україна
14 жовтня 2015
Огляд найважливішого, що сталося за день
Головні події дня: Україна відзначає День захисника Вітчизни, під час "Маршу Героїв" у Києві пролунав вибух, Порошенко з Турчиновим відкрили виставку військової техніки на Михайлівській площі.
news-image

Україна відзначає День захисника Вітчизни.

 14 жовтня 2015 року вперше святкується День захисника України. Цей день вихідний.

Україна сьогодні вперше святкує День захисника вітчизни.  Цей день, 14 жовтня, офіційно оголошений вихідним. Президент Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким у День захисника пропонується органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям і об'єднанням громадян вивішувати український прапор. 

Під час "Маршу Героїв" у Києві пролунав вибух.

Інцидент стався у центрі столиці під час "Маршу героїв", який проводять представники ВО "Свобода", "Правого сектору", організації українських націоналістів та Конгресу українських націоналістів.

Невідомі привели в дію вибуховий пакет. Постраждалих внаслідок вибуху немає. Зараз близько 3,5 тисяч активістів та бійців добровольчих батальйонів прийшли до Лук'янівського СІЗО, де пройде мітинг із закликом звільнити всіх захисників Україні з-під варти. 


Порошенко з Турчиновим відкрили виставку військової техніки на Михайлівській площі.

На виставці представлені вітчизняні танки, БТР, гранатомети, автомати, снайперські гвинтівки.

У центрі площі під скляним накриттям стоїть прапор України, який винесли з будівлі Донецького аеропорту. Президент Петро Порошенко виступаючи на Михайлівській площі зазначив, що українці повертають традицію святкування Дня захисника України в День Покрови Божої матері. Він також заявив, що ця виставка показує,чого домоглися Українські збройні сили за півтора року війни.


Порошенко пообіцяв наступного року підвищити військовослужбовцям зарплату.

Кошти на це закладено у бюджеті на 2016 рік.

Бюджет 2016 року міститиме більшу статтю розтрат на зарплати військовослужбовцям. Про це 14 жовтня повідомив президент України Петро Порошенко в ході робочої поїздки в Запорізьку область.

«У бюджеті на 2016 рік ми передбачимо збільшення зарплат військовим, в тому числі - і для контрактників, щоб розширити контрактну складову і мінімізувати потреби в мобілізації», - заявив Порошенко.




У Донецьку почалися протести проти олігарха "сім'ї" Януковича.

Проти молодого українського олігарха Сергія Курченка знову зібрався мітинг в окупованому Донецьку.

Близько 200 осіб зібралися під будівлею "Донецькоблгазу". Вони вигукують гасла "Курченко, геть з Донбасу" та тримають плакати з написами "Курченко, поверни наші гроші", "Їдь до Києва".

“ Люди зібралися, щоб висловити недовіру олігарху, який наживається на наших грошах", - розповіли журналістам учасники акції.