Україна
15 жовтня 2015
В Криму не вилучатимуть українські паспорти
Мешканці можуть мати подвійне громадянство.
news-image

Влада захопленого Росією Криму не вилучатиме у мешканців півострову українські паспорти, якщо вони не матимуть бажання самостійно позбавитися документів. Про це повідомило видання "Кримедіа", передає «Єдність».

"Немає необхідності нагадувати, що федеральним органам влади і так зрозуміло, що всі кримчани раніше були громадянами України. Крім того, у багатьох жителів півострова досі є власність на території України, зв'язки з господарюючими суб'єктами і так далі. Саме тому ніхто не має наміру забирати у кримчан українські паспорти і яким-небудь чином примушувати до цього", – заявив очільник окупованого Криму Сергій Аксьонов.

Він підкреслив, що зараз ведуться пошуки шляхів спрощення повідомлення про те, що людина має подвійне громадянство. Аксьонов зазначає, що утисків від влади стосовно кримчан, які прагнутимуть залишити український паспорт, не буде.

Втім, раніше повідомлялось, що українці у Криму не мають однакові права з тими, хто добровільно відмовився від паспорта. Так, за інформацією, вони не можуть отримати безкоштовне медичне обслуговування.