Україна
15 жовтня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за ніч
Головні події ночі:святкування Дня Захисника України, відключення газу в Бердянську та заява Яценюка.
news-image

В Бердянську у всьому місті вимкнули газопостачання.

Як багато часу займе відключення - невідомо.

Причиною вимкнення газу стали ремонтні роботи. Але у момент їх виконання виникли форс-мажорні обставини.

«13 жовтня підприємства" Харківтрансгаз "проводило планові роботи по заміні заслінки на магістральному газопроводі, яким газ подається на Бердянськ. У зв'язку з цим бердянці отримали попередження про те, що подача газу в місті 13 жовтня буде обмежено і споживачам необхідно обмежити його споживання. Газівники відключили від газопостачання підприємства міста, а для населення був сформований запас, якого через затримку при проведенні ремонтних робіт не вистачило: запаси газу виявилися вичерпані, а система завоздушена », - повідомили в мерії.

 

В Криму не вилучатимуть українські паспорти.

Мешканці можуть мати подвійне громадянство.

Влада захопленого Росією Криму не вилучатиме у мешканців півострову українські паспорти, якщо вони не матимуть бажання самостійно позбавитися документів.

"Немає необхідності нагадувати, що федеральним органам влади і так зрозуміло, що всі кримчани раніше були громадянами України. Крім того, у багатьох жителів півострова досі є власність на території України, зв'язки з господарюючими суб'єктами і так далі. Саме тому ніхто не має наміру забирати у кримчан українські паспорти і яким-небудь чином примушувати до цього", – заявив очільник окупованого Криму Сергій Аксьонов.

 

Українці відзначили перший справжній День захисника Вітчизни.

Урочистим маршем під знаменами бойових частин відзначили День захисника України у Дніпропетровську.

В ході взяли участь підрозділи Нацгвардії, військові 25-ї повітряно-десантної бригади, Цивільний корпус "Азов", демобілізовані учасники бойових дій на сході, поранені, які лікуються у дніпропетровських шпиталях, волонтери та правоохоронці.

Вони крокували від пам'ятного знаку з іменами загиблих учасників АТО до центральної площі міста. Городяни супроводжували марш аплодисментами та словами подяки.

"Це свято всіх людей, які приділили частинку себе, свого часу для того, щоби зупинити ворога, щоби країна стала кращою. Тому це свято волонтерів, громадських діячів, посадовців, які попри низькі зарплати працюють чесно та вирішують проблеми хлопців, свято лікарів і медсестер", - вважає учасник АТО Іван Ночовний.

 

Яценюк вважає, що один український солдат має воювати за десятьох.

Російський лідер Володимир Путін не відступиться від планів підкорити України, тому майбутнє держави залежить від війська.

Посадовці вшанували полеглих героїв хвилиною мовчання і обговорили майбутнє української армії. Передусім вона має стати контрактною і з гідною платнею та соцзабезпеченням, щоб підготовлені бійці не переходили у приватний сектор.

"Якщо економіка країни почне розвиватися, якщо з'являться додаткові ресурси, тоді ми будемо думати про тих, які відслужили і на пенсії. Зараз, хлопці, треба думати про тих, хто в окопах. Ми берем не кількістю, ми берем якістю. У вас повинен бути такий, що один десятьох заміняє", - заявив Яценюк.