Події
15 жовтня 2015
Генпрокуратура відкрила дисциплінарні провадження стосовно 278 кримських суддів
Зазначається, що дані особи всупереч присяги судді здійснювали правосуддя від імені Російської Федерації.
news-image

Вищою кваліфікаційною комісією суддів України за результатами розгляду листа Генпрокуратури України відкрито дисциплінарні провадження стосовно 278 суддів судів АР Крим та м.Севастополя, передає «Єдність» із посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

Зазначається, що дані особи всупереч присяги судді здійснювали правосуддя від імені Російської Федерації.

Нагадаємо, що слідчими Генеральної прокуратури України розслідується кримінальне провадження за фактом вчинення суддями судів АР Крим та міста Севастополя злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

Слідством установлено, що вказані судді всупереч вимогам законодавства України, порушуючи Присягу судді, після анексії Російською Федерацією півострова Крим із березня 2014 року почали здійснювати «правосуддя» у так званих судах Республіки Крим та протиправно приймати судові рішення. У листопаді – грудні 2014 року вони відповідно до Указів Президента країни-агресора «Про призначення суддів федеральних судів» перейшли на службу до цих незаконно створених судів, - йдеться в повідомленні відомства.

Довідково: санкція ст. 111 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років із конфіскацією майна.