Суспільство
15 жовтня 2015
Відповідь РФ ісламістам: російський суд знайшов екстремізм в Корані
Головна претензія суду РФ стосується постулата про монотеїзм в мусульманській книзі «Мольба до Бога».
news-image

Три експерти Південного федерального університету провели експертизу мусульманської книги «Благання до Бога», визнаної судом Південно-Сахалінська екстремістською, аби з'ясувати причини такого рішення суду, повідомляє «Єдність» з посиланням на російський канал lifenews.

Психолог, лінгвіст і релігієзнавець комплексно досліджували видання за трьома направленіям. Аби провести повний аналіз книги, експерти звернулися до першоджерела - Корану, звірили ідентичність перекладу оригіналу і впевнилися в нейтральності трактування змісту книги.

У результаті фахівець-релігієзнавець Сергій Астапов прийшов до висновку: головна претензія суду відноситься до постулату про монотеїзм.

При цьому ростовський експерт відзначає парадоксальність події. На думку Сергія Астапова, заборонивши священні для мусульман цитати з Корану, суддя сам став екстремістом в очах віруючих.

Для мусульман «Молитва до Бога» - це те ж саме, що Коран, що для християн брошури, які продаються в церквах, де розповідається про те, як молитися, каятися, тримати піст, - сказав експерт.

Сьогодні стало відомо, що незалежна експертиза не знайшла екстремізму в релігійній книзі «Молитва до Бога». Тепер адвокат Рамзана Кадирова готовий представити результати перевірки в суді Південно-Сахалінська.

Читайте також: У Великобританії знайдено один з найстаріших фрагментів Корану