Політика
15 жовтня 2015
Нідерланди відклали ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС
Ратифікація Нідерландами Угоди про асоціацію Україна-ЄС припинена через проведення з цього питання загального референдуму, який має рекомендаційний характер.
news-image

Як повідомляє «Єдність», згідно з законом Нідерландів, за результатами референдуму остаточне рішення про ратифікацію має ухвалити парламент.

Не дивлячись на те, що угода про асоціацію була ратифікована обома палатами, через референдум підписання документу було відкладено. 

Партія D66 хоче провести цей референдум якомога швидше. Для цього депутати розпочнуть кампанію "Так" (стосовно угоди про асоціацію).

Очікується, що вже через тиждень буде створена комісія для проведення референдуму, який, швидше за все, відбудеться навесні наступного року.

Нагадаємо, 14 жовтня Виборчий Рада Нідерландів, розглянувши відповідне звернення, прийняла рішення про проведення в країні референдуму, на якому буде поставлено питання про ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС. 

Ініціатором звернення виступила група GeenPeil, а лідером кампанії - Ян Роос.

У ЄС з цього приводу зазначили, що внутрішні процедури ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС країнами-членами є питанням національної компетенції.

Читайте також: В Нідерландах проведуть референдум щодо Угоди про асоціацію України і ЄС