Політика
15 жовтня 2015
Наливайченка піймали на недостовірному "компроматі"
Довідатись правду дали змогу нові технології.
news-image

15 жовтня екс-голова СБУ Валентин Наливайченко за власною ініціативою оприлюднив інформацію щодо зловживань в офшорах депутата від Блоку Петра Порошенка Ігоря Кононенка, повідомляє «Єдність».

Наливайченко розповів, ґрунтуючись, за його словами, на фактах журналістського розслідування про те, що Петро Порошенко и нардеп Кононенко пов'язані с оффшором Intraco Management LTD, який займається відмиванням грошей. Екс-голова СБУ зробив заяву з невідомих причин за 10 днів до виборів. Цей факт примусив народного депутата Володимира Ар'єва проаналізувати надані документи, в яких він знайшов невідповідність, про що повідомив у своєму Facebook.

"Фото, розміщене в “незалежному журналістському розслідуванні” було зроблене в офісі фірми, яка належіть сім’ї самого Валентина Наливайченка!" - повідомив Ар'єв.

Володимир Ар'єв повідомив, що фото, які надав у якості доказів Наливайченко, зроблені зі смартфона і містять всі дані про себе, в тому числі геолокацію. Геолокація 50.433492 30.508378 вбивається в пошук на google map – і можна отримати конкретну адресу, стверджує нардеп.

"І тут стає зовсім цікаво. За адресою Володимирська, 97/37 (будинок на фото) розташований офіс фірми “Смайл Холдинг Україна”. Беремо сайт ЦВК, розділ Вибори-2012, відкриваємо файл “Список народних депутатів, обраних на виборах народних депутатів України 28 жовтня 2012 року” та знаходимо наступне: “Наливайченко Валентин Олександрович, 1966 року народження, освіта вища, керівник групи радників, ТОВ "Смайл Холдінг Україна", проживає в місті Києві”, - пише Ар'єв.

Нардеп стверджує, що істина все ж буде оприлюднена, але для цього потрібний певний час. Втім вибори до того часу вже будуть далеко позаду, а свою функцію дезінформація виконає.