Україна
16 жовтня 2015
В Україні подорожчає продукція Apple
Контрабандний товар вже наніс держбюджету збитків на 800 мільйонів гривень.
news-image

Як передає «Єдність», днями податкова міліція Києва одночасно вилучила усю продукцію бренду Аpple вартістю близько 10 мільйонів гривень в шести київських магазинах.

За словами голови Державної фіскальної служби Сергія Білана, після обшуків одразу кількох магазинів в Києві було вилучено майже 2 тисячі одиниць продукції торгової марки Apple. Серед них: понад 300 мобільних телефонів iPhone, 45 планшетів iPad, 50 ноутбуків MacBook і комп'ютерів iMac, Apple Watch, медіа-плеєри iPod, медіа-приставки та аксесуари, які були ввезені на територію України з порушеннями податкового і митного законодавства.

Під час обшуків також було вилучено близько сотні одиниць продукції фірм Sony, Canon і Samsung.

Правоохоронці зазначають, що уся вилучена продукція була ввезена поза митним контролем. У фіскальній службі зазначають, що така прискіплива увага до продукції відомих брендів проявляється тому що від їхнього імпорту бюджет буде отримувати більше платежів.

Згідно з інформацією Всеукраїнської громадської організації "Всеукраїнське Агентство Авторських Прав" тільки за минулий рік в Україні було продано близько 300 тисяч iPhone. З них лише близько 5% було імпортовано офіційно.